Решенија за ладење на индустриски процеси со високи перформанси

Решенија за ладење на индустриски процеси со високи перформанси

Системите за индустриско ладење на Daikin се создадени за да ги задоволат потребните услови за широк спектар на индустриски намени.

Имајте придобивка од нашата политика на производство без дефекти

Имајте придобивка од нашата политика на производство без дефекти

Кога имате производствена фабрика или објект во кој се наоѓа голем инвентар, од витално значење за вашиот бизнис е системот за климатизација да работи беспрекорно во секое време.

  • Нашата политика на производство без дефекти значи дека постојано ја тестираме секоја единица за време на производството, за да се увериме дека ќе работи совршено во годините што доаѓаат
  • Пред склопување на единицата, го тестираме секој дел за да провериме дали ги задоволува нашите стандарди за квалитет
  • Ги користиме само деловите со најдобар квалитет и повеќето од нив се произведени за сопствени цели
Намалете ја емисијата на издувни гасови

Намалете ја емисијата на издувни гасови

Нашите енергетски ефикасни технологии ќе ви помогнат да ја намалите емисијата на јаглеродни гасови и да ги намалите трошоците.

  • Нашата препознатлива инвертор-технологија ја зголемува енергетската ефикасност за до 30%
  • Процесот на враќање топлина повторно ја користи топлината произведена за време на процесот на ладење за да ги згрее канцелариите и другите простории
  • Мисијата на Daikin е да истражува и развива иновативни еколошки решенија за објектите
Врвна иновација

Врвна иновација

Нашите центри за развивање производи за сопствени цели и внатрешното производство на делови гарантираат најдобар квалитет на системи за индустриско ладење на пазарот.

  • Инженерите на Daikin се посветени во производството на нови продукти и технологии
  • Веднаш реагираме на промените во правниот систем затоа што ги развиваме производите за сопствени цели
  • Производството на наши сопствени компресори значи дека можеме да го гарантираме нивниот висок квалитет

Работиме со вас

Daikin е вистински партнер кога станува збор за дизајнирање решенија за индустриско ладење за ваши потреби. Советниците и инсталаторите на Daikin работат со вас на лице место за да развијат конкретно решение за вашиот објект врз основа на вашите потреби, барања, локација, градежни услови и др. Било да барате решение од типот приклучи-и-пушти, или нешто кориснички прилагодено, ги имаме ресурсите за да ги овозможиме и двете.

Од мали винарски визби до големи индустриски магацини

Без разлика дали проектот е голем или мал, нудиме решенија за индустриско ладење што ќе одговараат на вашите потреби.

agriculture-industrial.jpg

Агрикултура

Зголемете ја жетвата и зголемете го складот за овошје и зеленчук со контролирање на секоја променлива на климатизацијата во стаклената градина.

datacenter-industrial.jpg

Податочни центри

Овозможете вашата IT-опрема да работи беспрекорно со решенијата за ладење на Daikin што се направени да задоволат големи количества создадена топлина.

district-cooling-v2.png

Реонско ладење

Зголемете ја ефикасноста и намалете ја потрошувачката на енергија низ сите објекти од вашата заедница и или реон.

food-industrial.jpg

Обработка и складирање храна

Достојното индустриско ладење овозможува стабилни температури при производство, транспорт и складирање на храната.

manufacturing-industrial.jpg

Производство

Овозможете беспрекорна работа со клима коморите и единиците за просторно ладење и ладење на прехранбени производи на Daikin.

marine-industrial.jpg

Морнарица

Нашите компактни модели, конструирани со антикорозивни материјали, се дизајнирани да издржат на условите на отворено море.

petrochemical-industrial.jpg

Петрохемиска индустрија

Нашите технологии за контрола на температура ги прават петрохемиските фабрики безбедни и удобни, при што ја зголемуваат и ефикасноста.

pharmaceutical-industrial.jpg

Фармацевтска индустрија

Избегнете контаминација во околините со висока контрола со нашите технологии за индустриско ладење и за контрола на влажност.

warehouse-industrial.jpg

Магацини

Заштитете го инвентарот и намалете ги сметките за струја со решенијата за греење, ладење и вентилација на Daikin.

wineries-industrial.jpg

Винарски визби

Со решенијата на Daikin за климатизација, гарантираме оптимални термални услови при секоја фаза од процесот на правење вино.

Инфраструктурно ладење за податочни центри

За да може вашата IT-опрема да работи беспрекорно, нудиме достојни решенија за ладење, што се дизајнирани да ја задоволат големата количина на топлина што се создава во податочните центри и технолошките средишта.

Инфраструктурно ладење за податочни центри
supplier_serviceprovider1200x340.jpg
 

We are there for you

A well-maintained HVAC system adds value and continuity. Taking steps to prolong your installation's working life assures HVAC is never your bottleneck.

Дознајте повеќе