Daikin VRV, наш изум

Daikin VRV, наш изум

Индустрискиот стандард за целосна контрола на атмосферата

Уникатна комбинација на енергетски ефикасни технологии

Системите Daikin VRV ја намалуваат потрошувачката на енергија преку оптимизација на сезонските перформанси со помош на ефикасните внатрешни и надворешни единици, иновативни технологии и контроли за паметно управување со енергија.

vrt-logo-vrv.png
 • Како изум на Daikin, нашата технологија на променлив волумен на разладно средство автоматски ја прилагодува температурата на разладното средство за оптимална удобност на корисникот и ја зголемува сезонската ефикасност за до 28% во споредба со останатите решенија
 • Нашите препознатливи единици со автоматско чистење ја зголемуваат заштедата за 50% во споредба со стандардни касетни единици и скриени тавански единици
 • Иновативниот систем за враќање топлина поефикасно ја користи енергијата за удобно греење и ладење и за производство на топла вода
breeam-logo-vrv.png
 • Прецизната контрола на повеќе зони ви овозможува да контролирате различни катови и соби поединечно, за да ја намалите вкупната потрошувачка на енергија
 • Грејте го и ладете го објектот со помош на обновлива енергија од земјата
 • Ако го изберете Daikin, ќе го добиете најдобриот партнер за сертификатите за еколошки објект и одржливост, како на пример, BREEAM, LEED итн.

Создаден за да овозможи удобност

Со контролата на повеќе зони можете прецизно да ја прилагодувате атмосферата на различни катови и соби. Интелигентните сензори за присуство и за на под го насочуваат воздухот настрана од вас, за да се создаде совршен проток на воздухот, а променливата температура на разладното средство спречува провев. Дизајниран со технологија на тивко работење, системот VRV работи толку тивко што заборавате дека воопшто постои.

Квалитетни производи и персонал

Нашата политика на производство без дефекти значи дека постојано ја тестираме секоја единица за време на производството, за да се увериме дека ќе работи совршено во годините што доаѓаат. Исто така, ја имаме најголемата мрежа за поддршка, за да може во секое време сертифициран техничар на Daikin да биде подготвен да ви помогне.

Најдобра контрола на пазарот

Опремен со контрола на променлив волумен на разладно средство на Daikin, може поединечно да контролирате различни зони, соби и катови со Daikin VRV.

Поврзете го системот Daikin VRV со нашиот систем за управување на објект, којшто се вклопува беспрекорно со опрема од трето лице, за да можете да ја контролирате атмосферата, осветлувањето, алармите инт., преку еден интерфејс.

Целосно решение за климатизација на вашиот објект

Од енергетски ефикасно греење и климатизација, до вентилација и управување на објектот, имаме решенија за атмосферата во вашите објекти.

 • Намалете ја загубата на топол и ладен воздух преку влезот со воздушните завеси Biddle
 • Уникатната рамна касетна единица беспрекорно се вклопува во спуштениот таван и нема да ви пречи со своето тивко работење
 • Овозможете си високи тавани со инсталирање на подно греење за да го греете воздухот што е најблиску до подот
 • Дишете свеж и здрав воздух без влага и алергени со нашите HRV-единици и клима комори за вентилација што работат на принципот приклучи-и-пушти
 • Лесно вградете решенија за топла вода во кујни и тоалети
 • Достојна инфраструктура што лади до -20°C за вашите серверски простории
vrv-logo-vrv.jpg
Целосно решение за климатизација на вашиот објект
 • Интелигентните сензори го насочуваат протокот на воздух настрана од луѓе и автоматски ја поставуваат единицата во режим за заштеда на енергија или ја исклучуваат кога ќе забележат дека собата е празна
 • Паметните програми ја олеснуваат контролата на климатизацијата низ целиот објект и нашиот Систем за управување со објекти (BMS) ви дозволува да ги интегрирате и контролирате сите аспекти на вашиот објект (греење, ладење, струја, осветлување, лифтови итн.)

VRV IV

Нашите нови системи VRV IV ги зголемија пазарните стандарди за удобност и перформанси на климатизацијата. Едноставноста на дизајнот нуди многу брза инсталација, целосна флексибилност и апсолутна ефикасност и удобност.

Променлива температура на разладно средство

Како уникатна технологија на Daikin, функцијата за променлива температура на разладното средство постојано ја прилагодува брзината на компресорот со инвертор и температурата на разладното средство за да го овозможи потребниот капацитет за да ја задоволи потребата на објектот за најголема ефикасност.

Постојано греење

VRV IV постојано овозможува греење за време на циклусот на одмрзнување. Други топлотни пумпи го прекинуваат греењето за време на циклусот на одмрзнување, но VRV IV е опремен со нашиот уникатен елемент за акумулирање топлина којшто складира топлина за време на процесот на греење. Притоа, складираната енергија се користи за одмрзнување на надворешната единица, со што се овозможува удобност 24/7.

VRV-конфигуратор

Секоја единица VRV IV е опремена со нашиот препознатлив VRV-конфигуратор. Ова е софтверско решение што ги поедноставува лесното конфигурирање и пуштање во употреба. Инсталаторот троши помалку време за конфигурирање на надворешните единици и се овозможува полесно уредување на поставките за потребите на вашиот објект.

Најдобрите VRV-надворешни единици

VRV-IV-Heat-recovery-grid-v4.jpg

VRV IV Враќање топлина

 • Најдобра ефикасност и удобност
 • Технологијата за враќање топлина повторно ја користи енергијата за да овозможи бесплатно греење и производство на топла вода
 • Истовремено греење и ладење за максимална удобност
VRV-IV-Heat-pump-grid-v4.jpg

Топлотна пумпа VRV IV

 • Оптимално решение за одлична удобност
 • Компатибилност со разни стилски внатрешни единици
VRV-IV-s-series-grid-v3.jpg

VRV IV S-серија

 • Најкомпактниот единечен вентилатор заштедува простор
 • Компатибилност со разни стилски внатрешни единици
VRV-IV-i-series-grid-v3.jpg

VRV IV i-серија

 • Невидливата инсталација ја крие единицата
 • Уникатна топлотна пумпа VRV за внатрешна инсталација
 • Флексибилна и лесна инсталација за сите објекти, поради дводелната надворешна единица
Water-cooled-VRV-grid-v3.jpg

VRV со водено ладење

 • Идеална за високи објекти
 • Намалена емисија на CO2 поради употребата на вода како извор на топлина
 • Компактниот и лесен дизајн заштедува простор
 • Променливиот проток на вода зголемува флексибилност и контрола

Дизајниран за вашиот ентериер

Најширокиот достапен асортиман на внатрешни единици. Изберете го најдоброто грејно/разладно тело за вашиот простор.

Таванска касетна единица

Таванска касетна единица

Нема потреба да зафаќате простор на подот или на ѕидот.

Погледнете ја нашата касетна единица за дување во сите насоки

Иновативните интелигентни сензори овозможуваат совршена удобност
-Функцијата за автоматско чистење го олеснува одржувањето и ја зголемува енергетската ефикасност за 50%
-Дувањето во 360° обезбедува совршена распределба на протокот на воздух

Погледнете ја нашата рамна касетна единица

-Уникатен дизајн на Daikin
-Ја вградува касетната единица во стандардни архитектонски тавански плочки

Скриена таванска единица

Скриени тавански единици

Беспрекорно вклопување во ентериерот.

Идеални за објекти со спуштени плафони, скриените тавански единици се вклопуваат беспрекорно со ентериерот и се скоро невидливи. Со најширокиот асортиман на единици што се достапни на пазарот, имаме решенија што ќе ги задоволат потребите на сите објекти.

 • Најмала висина и најниско ниво на бучава на пазарот
 • Најшироко ниво на НСП од 10Pa до 270Pa
 • Уникатен филтер со автоматско чистење за максимална достојност и ефикасност

Други модели

Други модели

Флексибилни решенија каде што не е можно да се изведе вградување во таванот.

Нудиме разни решенија за објекти каде што не може да се вгради единицата директно во таванот.

Високоѕидна:

 • Идеална за реновирање и обновување
 • Лесно за инсталирање
 • Широк опсег на стилски единици, заедно со Daikin Emura

Плафонска:

 • Спуштена од таванот
 • Уникатното дување во 4 насоки спречува создавање мртви зони

Парапетна:

 • Идеална за ситуации кога греењето е приоритет

Комплетирање на решението

Интегрирани решенија за вентилација

Со гордост го нудиме најширокиот асортиман на DX-вентилација на пазарот. Од мала вентилација со враќање топлина до големи клима комори, создаваме свежа, здрава и удобна околина при сите ситуации. Секоја единица за вентилација се интегрира со нашите VRV-системи како решение на принципот приклучи-и-пушти.

Паметно управување со објект

Со Daikin, управувањето со објектот никогаш не било полесно. Нудиме разни контролни системи за климатизација што се интегрираат со нашиот VRV-систем, за да ви помогнат ефикасно и ефективно да управувате со потрошувачката на енергија на објектот.

 • Интуитивниот интерфејс со екран на допир ја олеснува контролата на климатизацијата
 • Поврзете со услугата Daikin Cloud и контролирајте го вашиот систем од секое место, во секое време
 • Вградете опрема од трето лице за да создадете исплатлив мини-систем за управување со објектот
Replacement_tcm135-147678_standard.png

Исплатливи замени

Замената на VRV е исплатливо решение, идеално за замена на стари, помалку ефикасни системи. Со употреба на постоечката инсталација за цевки и струја, ги отстранува препреките при секојдневната работа.

Дознајте повеќе за нашите решенија за замена

Уникатна технологија со автоматско чистење

Нашите единици за дување во сите насоки и скриените тавански единици содржат автоматско чистење на филтерот како дополнителна опција што ги подобрува ефикасноста, удобноста и достојноста за вашите купувачи или гости и ја зголемува удобноста на купувачите.

Дознајте повеќе

Погледнете ги сите наши производи