Sky Air

Sky Air

Енергетски ефикасно решение за мали до средни комерцијални локации.

Сезонска ефикасност

Енергетска ефикасни

Со оцена за сезонска ефикасност A++ за греење и ладење, Daikin Sky Air значително ја намалува потрошувачката на енергија преку иновативните технологии.

 • Променливата температура на разладното средство автоматски ја прилагодува температурата на разладното средство според оптоварувањето
 • Единиците со автоматско чистење ја зголемуваат заштедата за 50% во споредба со стандардни касетни единици и скриени тавански единици
 • Топлотната пумпа користи обновлива енергија за да овозможи греење во зима и ладење во лето
Bluevolution

Технологија Bluevolution

Исто така, системот Sky Air е достапен со технологијата Bluevolution со најмала емисија на јаглеродни гасови. Погледнете го асортиманот на технологијата Bluevolution и дознајте повеќе за придобивките од употребата на разладното средство R-32.

Создаден за да овозможи удобност

Создаден за да овозможи удобност

Сензорите за на под и за присуство го насочуваат воздухот настрана од вас, за да се создаде совршен проток на воздухот, а променливата температура на разладното средство спречува провев. Дизајниран со технологија на тивко работење, системот Sky Air работи толку тивко што заборавате дека воопшто постои.

Квалитетни производи и персонал

Нашата политика на производство без дефекти значи дека постојано ја тестираме секоја единица за време на производството, за да се увериме дека ќе работи совршено во годините што доаѓаат. Исто така, ја имаме најголемата мрежа за поддршка, за да може во секое време сертифициран техничар на Daikin да биде подготвен да ви помогне.

cloud1.png

Постојано под контрола

Со услугата Daikin Cloud, можете лесно да го контролирате системот и да ја надгледувате потрошувачката на енергија од секаде и во секое време. Дознајте повеќе

Целосно решение за климатизација на вашата продавница

 • Намалете ја загубата на топол и ладен воздух преку влезот со нашите воздушни завеси Biddle зголемете ја заштедата на енергија за до 72% во споредба со решенијата на струја
 • Уживајте во свежиот воздух со системите за вентилација со помош на ефикасното враќање топлина
 • Уникатната касетна единица со автоматско чистење собира прав и нечистотии за да ја зголеми работната ефикасност за до 50% и значително да ги намали трошоците за одржување
 • Скриените тавански единици се вклопуваат беспрекорно во вашиот ентериер и ослободуваат простор за полици и екрани
 • Услугата Daikin Cloud ви овозможува да управувате со повеќе места од секоја локација
skyair-logo-skyair.jpg
Целосно решение на Daikin

Флексибилно решение

Може да се прилагодува за мали до средни комерцијални примени.

boutique_relateditem.png

Бутици и продавници

Зголемете ја енергетската ефикасност со тоа што ќе го поврзете системот Sky Air со касетната единица со автоматско чистење на Daikin за дување во сите насоки.

data-centres.png

Податочни центри

Sky Air е достојно и енергетски ефикасно решение што ги задоволува големите потреби на мали и средни телекомуникациски контејнери, серверски соби и лаборатории.

restaurant_relateditem.png

Ресторани

Ви нудиме комплетно решение што ги задоволува вашите потреби за разладување и удобно ладење и греење.

FXSQ-A_01_003_installation picture_cardgrid.jpg

Канцеларии

Решението Sky Air е идеално за помали простории, со одделни контроли за секоја единица.

Дизајниран за вашиот ентериер

Најширокиот достапен асортиман на внатрешни единици. Изберете го најдоброто грејно/разладно тело за вашиот простор.

Таванска касетна единица

Таванска касетна единица

Нема потреба да зафаќате простор на подот или на ѕидот.

Погледнете ја нашата касетна единица за дување во сите насоки

 • Иновативните интелигентни сензори создаваат совршена удобност
 • Функцијата за автоматско чистење го олеснува одржувањето и ја зголемува енергетската ефикасност за 50%
 • Дувањето во 360° обезбедува совршена распределба на протокот на воздух

Погледнете ја нашата рамна касетна единица

 • Уникатен дизајн на Daikin
 • Ја вградува касетната единица во стандардни архитектонски тавански плочки

Скриени тавански единици

Скриени тавански единици

Беспрекорно вклопување во ентериерот

Идеални за објекти со спуштени плафони, скриените тавански единици се вклопуваат беспрекорно со ентериерот и се скоро невидливи.

 • Најмала висина и најниско ниво на бучава на пазарот
 • Најшироко ниво на НСП од 10Pa до 270Pa
 • Уникатен филтер со автоматско чистење за максимална достојност и ефикасност

Други модели

Флексибилни решенија каде што не е можно да се изведе вградување во таванот.

Високоѕидна:

 • Идеална за реновирање и обновување
 • Лесно за инсталирање
 • Широк опсег на стилски единици, заедно со Daikin Emura

Плафонска:

 • Спуштена од таванот
 • Уникатното дување во 4 насоки спречува создавање мртви зони

Парапетна:

 • Идеална за ситуации кога греењето е приоритет

Променлива температура на разладно средство

Опремена со иновативна технологија

Системот Sky Air е опремен со функцијата за променлива температура на разладно средство, уникатна технологија што интуитивно ја прилагодува температурата на разладното средство, врз основа на временските услови и потребите на објектот.

Освен што овозможува системот Sky Air да работи со најголема ефикасност во секое време, функцијата за променлива температура на разладното средство ја подобрува удобноста преку создавање повисока температура на протокот на воздухот за да се одржи стабилна атмосфера без провеви и да ви помогне да ги задржите купувачите подолго време во продавницата.

Флексибилна и лесна инсталација

Надворешните единици се компактни и лесно се инсталираат на ѕид, на покрив или на тераса. Sky Air е исплатливо решение за нови објекти и идеална замена за старите и помалку ефикасни системи, затоа што ја користи постоечката цевна инсталација и инсталацијата за струја, а поради тоа не треба да се кршат ѕидовите.

Брза инсталација во продавницата

Уникатна технологија со автоматско чистење

Нашите единици за дување во сите насоки и скриените тавански единици содржат автоматско чистење на филтерот како дополнителна опција што ги подобрува ефикасноста, удобноста и достојноста за вашите купувачи или гости и ја зголемува удобноста на купувачите.

Нашите водечки решенија Sky Air

Дознајте повеќе